Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5decilitrůVoda pitná
- 500gramůTelecí plec
- 1lžíceMandle plátky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme kari koření a znovu zpěníme. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmahneme, zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme pod pokličkou.
- 2Když se vydusí šťáva, maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme dál doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Zředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme.
- 4Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mírně je osmahneme na másle.
- 5Omáčku procedíme, vložíme do ní maso, přilijeme smetanu a vsypeme plátky mandlí a jablko. Podle chuti přisolíme a krátce podusíme.
- 6Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.