Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme kari koření a znovu zpěníme. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmahneme, zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme pod pokličkou.
  • 2
    Když se vydusí šťáva, maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme dál doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Zředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme.
  • 4
    Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mírně je osmahneme na másle.
  • 5
    Omáčku procedíme, vložíme do ní maso, přilijeme smetanu a vsypeme plátky mandlí a jablko. Podle chuti přisolíme a krátce podusíme.
  • 6
    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.