Telecí plec na víně se žampiony

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
  • 3
    K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
  • 4
    Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.