Telecí plec na víně se žampiony
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí plec
- 160gramůMáslo čerstvé
- 220mililitrůVíno bílé
- 170gramůŽampiony čerstvé
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 220mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceBazalka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
- 3K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
- 4Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.