Telecí přírodní plátky na pivě
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Během pečení můžeme v případě potřeby maso podlít trochou vody. Upečené měkké plátky masa z pánve vyjmeme a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do šťávy v pánvi přilijeme pivo, promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí. Horkou šťávu nalijeme na plátky v míse a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.