Telecí ptáčky se žampiony

105 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
723 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté telecí nožičky vykostíme, každou podélně rozkrojíme, po vláknu protáhneme slaninou a potřeme solí.
  • 2
    Ptáčky v kastrolu opečeme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a vše společně osmahneme. Přilijeme trochu vývaru a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce podusíme na másle.
  • 4
    Hotové ptáčky nakrájíme přes vlákno na plátky. Omáčku přecedíme na žampiony, necháme přejít varem a přelijeme jí ptáčky upravené na talíři.
  • 5
    Pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.