Telecí ptáčky se žampiony
105 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí nožičky
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
723 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí nožičky vykostíme, každou podélně rozkrojíme, po vláknu protáhneme slaninou a potřeme solí.
- 2Ptáčky v kastrolu opečeme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a vše společně osmahneme. Přilijeme trochu vývaru a pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce podusíme na másle.
- 4Hotové ptáčky nakrájíme přes vlákno na plátky. Omáčku přecedíme na žampiony, necháme přejít varem a přelijeme jí ptáčky upravené na talíři.
- 5Pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.