Telecí ragú na žampionech

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
608 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
  • 2
    Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.
  • 3
    Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.
  • 4
    Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
  • 5
    Před koncem varu přilijeme smetanu.
  • 6
    Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.