Telecí ragú na žampionech
110 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 750gramůTelecí plec
- 1gramMuškátový květ
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1300mililitrůVoda pitná
- 25gramůSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCitrony
- 0,5gramPepř černý mletý
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
608 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
- 2Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.
- 3Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.
- 4Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
- 5Před koncem varu přilijeme smetanu.
- 6Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.