Telecí ragú po curyšsku
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
476 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle mírně osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nudličky masa a za stálého míchání je rychle opečeme. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 3Výpek rozředíme vínem, několika lžícemi vývaru a necháme trochu svařit. Opečené maso osolíme, opepříme, za stálého míchání prohřejeme v omáčce. Ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou restované brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.