Telecí řezy Harrach
90 min.
Ingredience
- 1,5decilitryOlej stolní
- 600gramůTelecí kýta
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 300gramůRýže dušená
- 1kusCitrony
- 100gramůKompot brusinkový
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
76 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme z kýty plátky, opečeme je prudce po obou stranách a klademe na talíř.
- 2Pak do zbylého tuku přidáme kus másla, lehce zaprášíme moukou, osmahneme a vaříme dokud se nám tuk nezačne oddělovat od šťávy.
- 3Vytřeme zbylým máslem zapékací mísu a dáme do ní vařenou rýži smíchanou s nakrájenými žampiony a opečené plátky masa. Povrch poklademe citronem nakrájeným na kolečka a brusinkama.
- 4Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby.
- 5Zvlášť podáváme šlehačku a šťávu v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.