Telecí řízek na víně
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusCitrony
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1,25decilitryVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
600 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.
- 2Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.
- 4Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.