Telecí řízek na víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
600 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.
  • 2
    Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.
  • 4
    Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.