Telecí řízek parmský
35 min.
Ingredience
- 200gramůStrouhanka
- 500gramůRajčata
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 120gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme a maso mírně osolíme. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhaným sýrem a v prosáté strouhance.
- 2V horkém oleji je usmažíme do zlatavé barvy.
- 3V tuku od smažení opečeme plátky rajčat a usmažený řízek jimi obložíme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.