Telecí řízek plněný šunkou a vejcem
25 min.

Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůOlej rostlinný
- 4plátkyTelecí kýta
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4plátkyŠunka uzená
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 120gramůStrouhanka
- 4plátkyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
793 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa vložíme plátek šunky a jedno oloupané vejce uvařené natvrdo. Vejce zabalíme do masa a závitek sepneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem v hlubší pánvi.
- 2Servírujeme krájené šikmým řezem s plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.