Telecí řízek s chřestem
35 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 600gramůChřest sterilovaný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
765 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a přidáme rozpustit 1/3 dávky másla.
- 2Opečený řízek přelijeme výpekem s máslem, obložíme chřestem prohřátým v nálevu a sypaným na sucho opraženou strouhankou a pokapeme zbylým máslem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.