Telecí řízek se strouhaným sýrem

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky telecího masa očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Poté plátky osolíme, obalíme v mouce, ve vejci našlehaném s mlékem a strouhaným sýrem a naposled obalíme ve strouhance. Řízky smažíme na pánvi v rozpáleném tuku. Když jsou hotové, odložíme je na ubrousky a držíme na teple. Na oleji, na němž jsme smažili řízky, orestujeme silnější plátky rajčat. Řízky zastříkneme citronovou šťávou, poklademe plátky rajčat a hned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.