Telecí řízek se strouhaným sýrem
23 min.
Ingredience
- 140gramůTelecí kýta
- 80gramůStrouhanka
- 100gramůRajčata
- 30gramůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 19gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky telecího masa očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Poté plátky osolíme, obalíme v mouce, ve vejci našlehaném s mlékem a strouhaným sýrem a naposled obalíme ve strouhance. Řízky smažíme na pánvi v rozpáleném tuku. Když jsou hotové, odložíme je na ubrousky a držíme na teple. Na oleji, na němž jsme smažili řízky, orestujeme silnější plátky rajčat. Řízky zastříkneme citronovou šťávou, poklademe plátky rajčat a hned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.