Telecí řízek sekaný
55 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
73 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.
- 2Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
- 3Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.
- 4Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.