Telecí řízek sekaný

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
73 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.
  • 2
    Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
  • 3
    Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.
  • 4
    Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.