Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Plátky masa potřeme olejem a necháme asi půl hodiny odležet.
  • 3
    V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr směs zaprášíme paprikou, mletým kmínem a vmícháme nastrouhaný sýr. Ke směsi přilijeme koňak a za stálého míchání zahříváme, až se sýr rozpustí dohladka.
  • 4
    Odleželé řízky grilujeme z každé strany zhruba 4 minuty a podáváme se žampionovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.