Telecí řízky na sardelích
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 4kusySardelové řezy
- 0,13litrVývar z hovězích kostí
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
255 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. Opečeme na másle jako přírodní řízky a vyjmeme.
- 2Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a nakrájené sardelové řezy. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kostí a kyselou smetanou. Vše dobře provaříme. Po odstavení z ohně necháme řízky v omáčce ještě 2 minuty táhnout.
- 3Podáváme s noky nebo s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.