Telecí řízky na smetaně
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
49 mg
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle.
- 2Řízky zalijeme smetanou a vínem a pánví potřásáme nad plamenem, až se smetana a víno spojí. Podusíme ještě 1 minutu.
- 3Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.