Telecí řízky na toustu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
101 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky.
  • 2
    Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně.
  • 3
    Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem.
  • 4
    Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí.
  • 5
    Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.