Telecí řízky na toustu
70 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2kusyCibule červená
- 200gramůRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8krajícůChléb toastový
- 1lžíceOlej rostlinný
- Na omáčku
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSirup kukuřičný
- 200gramůRajčata
- 50gramůHrozinky
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaOcet ze šampaňského - Balsamic
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
101 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky.
- 2Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně.
- 3Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem.
- 4Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí.
- 5Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.