Telecí řízky na víně
25 min.
Ingredience
- 1020gramůTelecí kýta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 80gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
40 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle. Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé. Maso vyjmeme z pánve.
- 2Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty. Poté podlijeme vínem, vývarem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu. Uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.