Telecí řízky po florentsku

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a chvíli zvolna podusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme podušený špenát, osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme citronovou šťávu, krátce osmahneme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu.
  • 4
    Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 2 minuty po každé straně.
  • 5
    Řízky urovnáme do zapékací mísy, poklademe špenátem a připraveným sýrovým krémem. Pokrm zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.