Telecí řízky po florentsku
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceSýr Parmezán
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a chvíli zvolna podusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme podušený špenát, osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme citronovou šťávu, krátce osmahneme a odstavíme z plotny.
- 3Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu.
- 4Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 2 minuty po každé straně.
- 5Řízky urovnáme do zapékací mísy, poklademe špenátem a připraveným sýrovým krémem. Pokrm zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.