Telecí řízky po italsku
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno Marsala
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůCibulka jarní
- 4plátkyTelecí kýta
- 3lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
583 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme 2 lžíce olivového oleje s Marsalou. Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a na 1 hodinu vložíme do připravené marinády.
- 2Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a smažíme z každé strany 5 minut. Potom řízky vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Omastek podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme marinádu. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky.
- 4Škrob rozmícháme s trochou vody a omáčku zahustíme. Řízky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.