Telecí řízky po španělsku
80 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 200gramůTelecí kýta
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVíno bílé
- 20gramůČokoláda hořká
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůOlej stolní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1hrstOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a po obou stranách opečeme na oleji.
- 2Opečené maso vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe žampiony nakrájenými na plátky, na nudličky nakrájenou osmaženou cibulí a přidáme rajčatový protlak. Vše pokapeme bílým vínem, zalijeme vývarem a dusíme.
- 3Nastrouhanou čokoládu, jádra ořechů a šafrán zalijeme trochou vody a na mírném ohni mícháme, až se vytvoří kašička. Přidáme ji k měkkému masu a necháme ještě chvíli v troubě prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.