Telecí řízky s chřestem po vídeňsku
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyChřest bílý
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 400gramůTelecí kotlety
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceKapary
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 5kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vroucí vodě se lžičkou cukru doměkka a necháme okapat. Telecí plátky jemně naklepeme, poprášíme pepřem a solí z obou stran a obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a takto obalené usmažíme na pánvi, ve které jsme rozehřáli lžíci másla a olej.
- 2Servírujeme teplé tak, že na nahřáté talíře rozdělíme vařený, okapaný chřest, na který urovnáme restované kapary s cibulkou a přiložíme po telecím řízku.
- 3Vídeňská omáčka: jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na rozehřátém másle. Do orestované cibulky vsypeme kapary a balzamikový ocet. Směs dobře promícháme na mírném plameni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.