Telecí řízky s chřestem po vídeňsku

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vroucí vodě se lžičkou cukru doměkka a necháme okapat. Telecí plátky jemně naklepeme, poprášíme pepřem a solí z obou stran a obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a takto obalené usmažíme na pánvi, ve které jsme rozehřáli lžíci másla a olej.
  • 2
    Servírujeme teplé tak, že na nahřáté talíře rozdělíme vařený, okapaný chřest, na který urovnáme restované kapary s cibulkou a přiložíme po telecím řízku.
  • 3
    Vídeňská omáčka: jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na rozehřátém másle. Do orestované cibulky vsypeme kapary a balzamikový ocet. Směs dobře promícháme na mírném plameni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.