Telecí řízky s houbami a jablky
45 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2kusyJablka
- 50gramůHouby sušené
- 80mililitrůVoda pitná
- 120gramůŠunka dušená
- 3kusyOkurky nakládané
- 1,5lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.
- 2Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.
- 3Řízky podáváme s houbovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.