Telecí řízky s houbami a jablky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.
  • 2
    Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.
  • 3
    Řízky podáváme s houbovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.