Telecí řízky s liškami

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
260 mg
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.
  • 2
    Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.
  • 3
    Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.
  • 4
    Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.