Telecí řízky s liškami
50 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaKmín celý
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 150gramůLišky čerstvé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
260 mg
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.
- 2Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.
- 3Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.
- 4Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.