Telecí řízky s mátovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůTelecí kýta
- 5gramůMáta
- 200gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
586 mg
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a mírně naklepeme. Maso obalíme v hladké mouce.
- 2Rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a pod pokličkou uchováme v horké troubě.
- 3Do pánve vložíme omyté, na nudličky pokrájené lístky máty a omytá, rozpůlená rajčata. Krátce podusíme, přilijeme víno a citronovou šťávu, zvolna vaříme asi 3 minuty.
- 4Řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s vařenými bramborami nebo s opečenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.