Telecí řízky s mátovou omáčkou

30 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
586 mg
Cukr
378 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a mírně naklepeme. Maso obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a pod pokličkou uchováme v horké troubě.
  • 3
    Do pánve vložíme omyté, na nudličky pokrájené lístky máty a omytá, rozpůlená rajčata. Krátce podusíme, přilijeme víno a citronovou šťávu, zvolna vaříme asi 3 minuty.
  • 4
    Řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s vařenými bramborami nebo s opečenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.