Telecí řízky s vejci
45 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí kýta
- 200gramůRajčata
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPažitka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájené na řízky naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme, po jedné straně poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi potřené máslem. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
- 2V pánvi nad párou umícháme vejce se solí, položíme na řízky a povrch posypeme nasekanou pažitkou. Podlijeme šťávou z řízků a při podávání obložíme plátky omytých rajčat.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.