Telecí řízky s vinnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1020gramůTelecí kýta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 80gramůŠalotka
- 60mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
40 mg
Cukr
96 mg
Postup přípravy
- 1Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě.
- 2Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle.
- 3Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé.
- 4Maso vyjmeme z pánve.
- 5Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty.
- 6Poté podlijeme vínem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.