Telecí řízky s vinným šodó
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 150mililitrůVíno bílé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
17 mg
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso z obou stran osmažíme na másle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme víno a necháme zchladnout. Víno přelijeme do mísy a nad párou do něj zašleháme žloutky a šleháme do zhoustnutí. Nevaříme, žloutky by se srazily!
- 2Maso podáváme přelité šodó.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.