Telecí řízky s žampiony a hráškem
45 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůPaštika drůbeží
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.
- 2Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.
- 3Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.