Telecí řízky saltimbocca

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
995 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z telecí kýty ukrojíme 4 řízky, které natenko naklepeme a lehce posolíme. Ze sýru mozzarella ukrojíme 8 plátků a potom nahrubo posekáme 2 lžičky šalvějových lístků.
  • 2
    Do pánve s rozehřátým máslem vložíme řízky, zprudka je dohněda osmahneme a hned vyjmeme. Na každý řízek položíme 2 plátky mozarelly, 2 plátky šunky prosciutto a 2 šalvějové lístky. Obložené řízky v rozpáleném grilu asi 2 minuty opékáme, až se sýr začne roztékat.
  • 3
    Do pánve, kde se řízky opékaly, dáme na 1 minutu smažit posekanou šalvěj, přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem, přidáme špetku soli a omáčku necháme lehce vysmahnout.
  • 4
    Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.