Telecí řízky saltimbocca
25 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 220gramůMozzarella
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 8plátkůProsciutto sušené
- 4lžíceŠalvěj čerstvá
- 150mililitrůVíno bílé
- 5lžicVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
995 mg
Postup přípravy
- 1Z telecí kýty ukrojíme 4 řízky, které natenko naklepeme a lehce posolíme. Ze sýru mozzarella ukrojíme 8 plátků a potom nahrubo posekáme 2 lžičky šalvějových lístků.
- 2Do pánve s rozehřátým máslem vložíme řízky, zprudka je dohněda osmahneme a hned vyjmeme. Na každý řízek položíme 2 plátky mozarelly, 2 plátky šunky prosciutto a 2 šalvějové lístky. Obložené řízky v rozpáleném grilu asi 2 minuty opékáme, až se sýr začne roztékat.
- 3Do pánve, kde se řízky opékaly, dáme na 1 minutu smažit posekanou šalvěj, přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem, přidáme špetku soli a omáčku necháme lehce vysmahnout.
- 4Řízky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.