Telecí řízky se sardelemi
55 min.
Ingredience
- 2kusySardelové řezy
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme a zlehka osolíme. Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části másla a řízky na něm po obou stranách opečeme. Poté je mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.
- 2Sardele si mezitím vykostíme a utřeme s druhou částí másla. Touto směsí řízky potřeme až když jsou řízky téměř měkké. Krátce je ještě podusíme.
- 3Hotové řízky dáme na mísu, kolem posypeme strouhanou housku osmaženou na kousku másla a obložíme dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.