Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou
55 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 4lžíceKřen
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
523 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěný křen nastrouháme.
- 2Řízky z obou stran smažíme na másle s olejem dozlatova, poté vmícháme křen, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka. Na závěr k masu přilijeme smetanu, necháme provařit a před podáváním dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.