Telecí řízky se sušeným ovocem

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
87 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu očistíme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zbylé ovoce propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Maso v pekáči osmažíme na másle ze všech stran, přidáme k němu zeleninu, bobkové listy, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Během pečení maso otáčíme a je-li třeba, přilijeme vodu. Po hodině k masu přidáme sušené ovoce a dusíme další hodinu.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Z výpeku odstraníme bobkové listy, zašleháme ve smetaně rozmíchaný škrob a za stálého míchání provaříme.
  • 4
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou s ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.