Telecí řízky se sušeným ovocem
150 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyBobkový list
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPórek
- 60gramůMeruňky sušené
- 60gramůŠvestky sušené
- 60gramůHrozinky
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkySolamyl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
87 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu očistíme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zbylé ovoce propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
- 2Maso v pekáči osmažíme na másle ze všech stran, přidáme k němu zeleninu, bobkové listy, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Během pečení maso otáčíme a je-li třeba, přilijeme vodu. Po hodině k masu přidáme sušené ovoce a dusíme další hodinu.
- 3Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Z výpeku odstraníme bobkové listy, zašleháme ve smetaně rozmíchaný škrob a za stálého míchání provaříme.
- 4Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou s ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.