Telecí řízky se sýrem

27 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.
  • 2
    Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.
  • 3
    Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.
  • 4
    Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
  • 5
    Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.