Telecí řízky se sýrem
27 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 200gramůMozzarella
- 2kusyLilek
- 8kusůRajčata
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.
- 2Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.
- 3Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.
- 4Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
- 5Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.