Telecí řízky se žampiony a kedlubnou
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůKedlubna
- 60gramůHrášek mražený
- 60gramůKvěták
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCibule
- 5decilitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.
- 3V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
- 4Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.