Telecí řízky se žampiony na víně
45 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
688 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
- 2Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme.
- 4V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji.
- 5Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou.
- 6Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.