Telecí řízky se zapečenou čekankou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůSýr Parmezán
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžíceOlej olivový
- 20mililitrůNoilly Prat
- 2kusyČekanka
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
909 mg
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 2Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.
- 3Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit.
- 4Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.