Telecí řízky se zapečenou čekankou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
909 mg
Cukr
228 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 2
    Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.
  • 3
    Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit.
  • 4
    Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.