Telecí řízky smažené plněné mozečkem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVepřový mozek
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1šálekStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4plátkyTelecí kýta
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
585 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle. Odblaníme mozeček, nakrájíme a přidáme na zpěněnou cibuli. Osolíme a zamícháme 1 vejce.
- 2Než nám směs ztuhne (pouze tak, aby se dala dobře roztírat), řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme.
- 3Vychladlou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme a spojíme párátkem. Obalíme je poté v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Řízky odkládáme na papírové ubrousky, které nám odsají přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.