Telecí řízky smažené s parmezánem
25 min.
Ingredience
- 1kusSůl
- 1kusTuk
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1kusStrouhanka
- 4kusyTelecí kýta
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2137 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
55 g
Sacharidy
254 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se 3 lžícemi strouhaného parmezánu.
- 2Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.
- 3Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.