Telecí řízky v bylinkovém těstíčku

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
129 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky z telecí kýty na okrajích nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V misce rozmícháme osolená vejce s moukou, sodovkou a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Řízky namáčíme do připraveného těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Když těstíčko nahoře ztuhne, maso obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova. Znovu obrátíme a dosmažíme na první straně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.