Telecí řízky v rajské omáčce
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
958 mg
Cukr
665 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Česnek utřeme se špetkou soli.
- 2Připravené maso z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, orestujeme, vmícháme rajčatový protlak, pár vteřin smažíme, poté zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek a za občasného míchání na mírném ohni vaříme zhruba 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.