Telecí řízky ve smetanové omáčce

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
574 mg
Cukr
490 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a po jedné straně posypeme hladkou moukou. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji - nejdřív nepomoučenou stranou. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 2
    Olej od pečení slijeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Přidáme nasekané kapary a petrželku, nadrobno nakrájenou okurku, 1 lžičku hořčice, citronovou šťávu a sůl. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přelijeme přes řízky. Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.