Telecí řízky ve smetanové omáčce
35 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKapary
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
574 mg
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a po jedné straně posypeme hladkou moukou. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji - nejdřív nepomoučenou stranou. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
- 2Olej od pečení slijeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Přidáme nasekané kapary a petrželku, nadrobno nakrájenou okurku, 1 lžičku hořčice, citronovou šťávu a sůl. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přelijeme přes řízky. Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.