Telecí řízky zapékané

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
436 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.
  • 2
    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.
  • 3
    Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.
  • 4
    Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.