Telecí roláda s masitou nádivkou
115 min.
Ingredience
- 300gramůKabanos
- 1000gramůTelecí hruď
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžičkySůl
- 50mililitrůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyOkurky nakládané
- 1lžíceHořčice
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Naklepeme a osolíme. K jednomu delšímu okraji položíme kabanos vcelku, bude nám tvořit střed rolády.
- 2Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme na suchou rozpálenou pánev, počkáme až se začne škvařit a pustí tuk. Rozklepneme na ni 3 vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Do vychladlých vajec vmícháme posekanou petrželku a naneseme rovnoměrně na maso. Na povrch ještě položíme plátky kyselých okurek, maso zavineme do rolády, převážeme provázkem a potřeme máslem.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme lžíci hořčice a pečeme doměkka asi hodinu a čtvrt.
- 4Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme lžící vypečené šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.