Telecí roláda s masitou nádivkou

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Naklepeme a osolíme. K jednomu delšímu okraji položíme kabanos vcelku, bude nám tvořit střed rolády.
  • 2
    Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme na suchou rozpálenou pánev, počkáme až se začne škvařit a pustí tuk. Rozklepneme na ni 3 vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Do vychladlých vajec vmícháme posekanou petrželku a naneseme rovnoměrně na maso. Na povrch ještě položíme plátky kyselých okurek, maso zavineme do rolády, převážeme provázkem a potřeme máslem.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme lžíci hořčice a pečeme doměkka asi hodinu a čtvrt.
  • 4
    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme lžící vypečené šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.