Telecí roláda s pistáciemi na víně
145 min.

Ingredience
- 80gramůHovězí jazyk
- 200mililitrůVíno bílé
- 800gramůTelecí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzený jazyk nakrájíme na proužky, pokapeme vínem a necháme třicet minut marinovat. Telecí osolíme, okořeníme, udělám do něj díry a do té vložíme jazyky a pistácie. Pak maso zavineme do rolády a převážeme ho nití. Roládu obalíme v mouce a ze všech stran na másle a oleji rychle opečeme. Podlijeme ji marinovaným vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak ji odkryjeme a pečeme další hodinu.
- 2Roládu necháme dvacet minut odpočinout, odstraníme nitě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.