Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou

106 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
  • 3
    Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.