Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou
106 min.
Ingredience
- Závitky
- 800gramůTelecí kýta
- 150gramůŠunka uzená
- 1,5lžíceHořčice
- 120gramůSýr Čedar
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3kusyOkurky nakládané
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
- 2V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
- 3Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.