Telecí se smetanou
45 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí maso přední
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceBrandy apricot
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar telecí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a telecí na něm smažíme 5 minut. Potom maso vyjmeme z pánve.
- 2Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a osmahneme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a podlijeme brandy. Zalijeme telecím vývarem a necháme projít varem. Omáčku na mírném ohni povaříme 15 minut.
- 3Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Maso v omáčce ohříváme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.