Telecí sekaný řízek na másle
55 min.
Ingredience
- 40gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 150gramůŽemle tuková
- 750gramůTelecí plec
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCitrony
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce.
- 2Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme.
- 3Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci.
- 4Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka.
- 5Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem.
- 6Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.