Telecí sekaný řízek na másle

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce.
  • 2
    Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme.
  • 3
    Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci.
  • 4
    Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka.
  • 5
    Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem.
  • 6
    Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.