Telecí špízy
23 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí kýta
- 250gramůŠalotka
- 15gramůLékořice - kořen
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
133 mg
Vápník
54 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso z kýty nakrájíme na plátky, rozřežeme na čtverečky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme mletou lékořici, necháme projít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Do oleje nasypeme šalotku a maso, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny uležet.
- 2Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a šalotky, vložíme na suchou pánev nebo gril a opékáme ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.