Telecí srdce dušené na slanině
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí srdce
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.
- 2Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.
- 3Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.